IKARAI x SANNE RAMBAGS x V&J VISUALS

presenteren

MURAKAMI

VERTELD DOOR TEKST

VERTELD DOOR VISUALS

VERTELD DOOR MUZIEK

"Een driedimensionale manier om de magische wereld van Haruki Murakami te ervaren.”

Samen met vocaliste Sanne Rambags (winnares Edison 2019) en visual artist V&J geeft het ensemble Ikarai een nieuwe draai aan Haruki Murakami’s legendarische verhaal ‘Kafka on the Shore‘. In MURAKAMI neemt Ikarai het publiek mee in de geest van de schrijver Murakami.

Vissen die uit de lucht vallen, pratende katten, filosoferende prostituees, plekken waar tijd niet bestaat en gedachten die waarheid worden. Op basis van teksten van schrijver Frank Siera speelt Ikarai muziek die de magie van Murakami vat in een filmische combinatie tussen klassiek en jazz.

Improvisatie, compositie en vertelling smelten samen tot een nieuwe vorm van concertbeleving: de wereld van een schrijver, vertaald naar muziek.

Alle foto’s MURAKAMI door Merlijn Doomernik

Ikarai, bestaande uit viool, altviool, cello, contrabas, piano en drums, mengt de werelden van klassieke compositie en jazzimprovisatie tot een geluid bij een verhaal. Je ervaart hun concerten als een film voor de geest.

Eerder zetten zij ‘s werelds meest legendarische bokswedstrijd, The Rumble in the Jungle ,op muziek, in hun concertprogramma MUHAMMAD. Een spannend gevecht tussen klassiek, jazz en audiofragmenten van The Rumble in the Jungle en Ali’s wervelende speeches op een tot boksring omgebouwd podium.

Bekijk MUHAMMAD.

Sanne Rambags is één van de meest gevierde zangeressen van Nederland op dit moment. Met haar veelzijdigheid en improviserend vermogen is ze in staat om de aandacht van ieder publiek te pakken. Met haar eigen trio, MUDITA, won ze in 2019 een Edison in de categorie Vocaal Nationaal. Met een ander project, Under the Surface, tourt ze de hele wereld rond. Sanne doet meer dan 150 concerten per jaar.

Het ensemble ontsnapt op prettige wijze aan genre-ficatie .” – NRC Handelsblad

 

Een reis die ik iedereen kan aanbevelen. Iedereen die graag naar echte muziek luistert.”
– Tijl Beckand, TV-Presentator

Dutc

Mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van: